Wat is Karate (Kyokushinkai stijl)

Het woord Karate-Do betekend letterlijk “lege hand”. “Lege hand” betekend dat Karate een vechtkunst is zonder wapens. De Karate bestaat uit de elementen sport, zelfverdediging en vechtkunst. Naast het sportieve aspect wordt de nadruk gelegd op zelfverdediging, de perfectie van bewegen, doorzettingsvermogen en concentratie. Bij Karate wordt geleerd om alle spieren van het lichaam te beheersen. Bewegingen worden zowel links als rechts gedaan. Karate is een goede manier om in conditie te komen en te blijven. Iedereen op eigen tempo, met een eigen streven en motivatie. Er wordt veel aandacht besteedt aan het trainen van lichaam en geest met Kyokushinkai Karate als basis.

Veel mensen hebben het idee dat Karate een agressieve en gevaarlijke sport is. Dit is echter volledig onjuist! Karate is bedoeld om aanvallen van andere “kwaadwillige” mensen te controleren waardoor het gevaar minimaal aanwezig is. Als zelfverdedigingsmethode heeft Karate het voordeel dat de bedreigde persoon door stoten en trappen de aanvaller op afstand houdt zodat lichamelijk contact vermeden wordt.

DISCIPLINE – UITHOUDINGSVERMOGEN – DOORZETTEN – FLEXIBILITEIT – GEZOND VOOR LICHAAM EN GEEST

Indeling training

  • Warming-Up
  • Basisoefeningen en toepassing daarvan
  • Kata, Kumite of Randori
  • Cooling Down

Door de jarenlange ervaring (sinds 1976) en kwalitatief hoogwaardige trainers is Karate Dojo Aalten de perfecte Dojo om te beginnen met Karate of verder te groeien tot een hoger niveau. Karate wordt beoefend door mannen en vrouwen van alle leeftijden. Mensen die nooit gesport hebben kunnen verantwoord beginnen.