Tikka marsala

Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Calorieen 471 kcal

Ingredienten

  • 400 gram kipdijfilet
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel garam marsala
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel paprika
  • 4 tenen knoflook
  • 100 gram ui
  • 30 gram rode peper
  • 800 gram (drie kleuren) paprika
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 gram magere kwark
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 15 ml olijfolie
  • Peper & zout

Instructies

  1. Snij de kipdijfilet in stukjes en doe dit in schaal, voeg de bloem toe en mix dit goed.

  2. Snipper de ui en snij de paprika in repen.

  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  4. Verhit de olie in de pan.

  5. Voeg de ui en de geperste toe en bak deze glazig.

  6. Wanneer de ui glazig is voeg je de kip, peper & zout en de peper toe.

  7. Vervolgens voeg je de paprika toe en bak je deze mee.

  8. Voeg de tomatenblokjes en puree toe.

  9. Daarna voeg je de kwark toe, verwarm dit goed.

  10. Eventueel nog extra peper en zout toevoegen.

  11. Ten slotte voeg je de gekookte rijst toe.

 


Voedingswaarden
Tikka marsala
Hoeveelheid per portie
Calorieën 471 Calorieën uit vet 126
% Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid*
Totaal vet 14g 22%
Verzadigde vetten 3g 15%
Meervoudig onverzadigde vetten 2g
Enkelvoudig onverzadigde vetten 7g
Totaal koolhydraten 55g 18%
Voedingsvezels 5g 20%
Suikers 11g
Eitwitten 27g 54%
* Percentage gebaseerd op 2000 calorieën per dag


Scan de QR-code met je telefoon en neem het recept mee op je telefoon.