Tagliatelle met zalm & spinazie

  • 400 gram gerookte zalm
  • 200 gram volkoren tagliatelle.
  • 1200 gram spinazie

Voor de saus

  • 2 avocado’s
  • 1 (biologische) citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • Handje verse (biologische) basilicum
  • Peper en zout
  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Rasp de parmezaanse kaas.

  3. Pureer het vruchtvlees van de avocado, de basilicum en de knoflook met de staafmixer.

  4. Voeg hier wat geraspte schil van de citroen bij en het citroensap.

  5. Maal dit verder tot een glad mengsel en voeg de olijfolie toe.

  6. Breng op smaak met zout en peper.

  7. Giet de pasta af, bewaar een beetje kookvocht.

  8. Voeg de avocadosaus bij de tagliatelle en verwarm dit langzaam.

  9. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe.

  10. Snij de gerookte zalm in repen en voeg deze toe bij de pasta.

 


[wprm-nutrition-label id=”13205″ align=”center”]


Scan de QR-code met je telefoon en neem het recept mee op je telefoon.