Tagliatelle met zalm & spinazie

Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 4 personen
Calorieen 618 kcal

Ingredienten

  • 400 gram gerookte zalm
  • 200 gram volkoren tagliatelle.
  • 1200 gram spinazie

Voor de saus

  • 2 avocado’s
  • 1 (biologische) citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • Handje verse (biologische) basilicum
  • Peper en zout

Instructies

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Rasp de parmezaanse kaas.

  3. Pureer het vruchtvlees van de avocado, de basilicum en de knoflook met de staafmixer.

  4. Voeg hier wat geraspte schil van de citroen bij en het citroensap.

  5. Maal dit verder tot een glad mengsel en voeg de olijfolie toe.

  6. Breng op smaak met zout en peper.

  7. Giet de pasta af, bewaar een beetje kookvocht.

  8. Voeg de avocadosaus bij de tagliatelle en verwarm dit langzaam.

  9. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe.

  10. Snij de gerookte zalm in repen en voeg deze toe bij de pasta.

 


Voedingswaarden
Tagliatelle met zalm & spinazie
Hoeveelheid per portie
Calorieën 618 Calorieën uit vet 270
% Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid*
Totaal vet 30g 46%
Verzadigde vetten 4g 20%
Totaal koolhydraten 43g 14%
Voedingsvezels 18g 72%
Suikers 4g
Eitwitten 39g 78%
* Percentage gebaseerd op 2000 calorieën per dag


Scan de QR-code met je telefoon en neem het recept mee op je telefoon.