Pilates & Zwangerschap

Wanneer je tijdens de negen maanden zwangerschap fit wilt blijven en je goed wilt voelen dan is Pilates & Zwangerschap het antwoord.Ondanks dat het een fantastische periode is, is het duidelijk dat het ook een periode is waar een klein mens ontstaat. Vaak nemen klachten zoals rugpijn, overgewicht en diabetes toe.

Bij veel vrouwen in de wereld staat Pilates & Zwangerschap bovenaan de to-do lijst.Tijdens je zwangerschap wil je graag zo fit mogelijk zijn. Voor jezelf maar zeker ook voor je ongeboren kindje. Ook merk je vanaf het 2e trimester dat het niet meer zo makkelijk sporten is.Je lichaam verandert door de zwangerschap.

Naast de bekende veranderingen worden ook je ligamenten en gewrichten soepeler en is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je op een veilige manier aan je algemene conditie blijft werken.

Waarom pilates?

Pilates past bij je veranderende lichaam
Tijdens de zwangerschap nemen balans, uithoudingsvermogen en coördinatie af. In Pilates werk je hieraan. Ons doel is om je kracht en conditie te behouden of te herstellen. Door de verandering in je lichaam krijgen je bil- en bovenbeenspieren het zwaar te verduren, in Pilates zorgen we de juiste balans en kracht in je onderlichaam.

Pilates geeft mentale en fysiek kracht
De ademhaling die je oefent tijdens Pilates is toepasbaar bij de weeën en de bevalling. Door de ademhaling langere periode te oefenen pas je deze sneller toe.

Ervaren begeleiding
Door onze opleidingen weet we wat er nodig is en wat verantwoord is. De oefeningen en tips geven de nodige aanvullingen op je zwangerschap

Je kunt pilates de hele zwangerschap doen
Door de oefeningen aan te passen aan je huidige situatie is het mogelijk om per periode verantwoord en effectief Pilates te blijven doen.

Luister naar je lichaam
Tijdens de training leer je naar je lichaam te luisteren. Maak verbinding met je lichaam en bepaal intuïtief wat goed is voor je.