Wat is Jeugd Karate

Het woord Karate-Do betekend letterlijk “lege hand”. “Lege hand” betekend dat Karate een vechtkunst is zonder wapens. De Karate bestaat uit de elementen sport, zelfverdediging en vechtkunst. Naast het sportieve aspect wordt de nadruk gelegd op zelfverdediging, de perfectie van bewegen, doorzettingsvermogen en concentratie. Bij Karate wordt geleerd om alle spieren van het lichaam te beheersen. Bewegingen worden zowel links als rechts gedaan. Karate is een goede manier om in conditie te komen en te blijven. Iedereen op eigen tempo, met een eigen streven en motivatie. Er wordt veel aandacht besteedt aan het trainen van lichaam.

De Karate wordt op een vriendelijke, sportieve en leuke manier aangeleerd. Zoals het bij een vechtkunst hoort, komt agressie en geweld niet voor in de training. Sportiviteit, respect en discipline staan voorop. Karate bevat zelfverdediging, sportiviteit en de vechtkunst. Hoewel de training individueel lijkt, is samenwerken en omgang met andere kinderen belangrijk. Er worden bokshandschoenen, breekplanken, makiwara’s en stootkussens gebruikt om het nog leuker te maken.

DISCIPLINE – UITHOUDINGSVERMOGEN – DOORZETTEN – FLEXIBILITEIT – GEZOND VOOR LICHAAM EN GEEST

Indeling training

  • Warming-Up
  • Basisoefeningen en toepassing daarvan
  • Kata, Kumite of Randori
  • Cooling Down

Door de jarenlange ervaring (sinds 1976) en kwalitatief hoogwaardige trainers is Karate Dojo Aalten de perfecte Dojo om te beginnen met Karate of verder te groeien tot een hoger niveau. Karate wordt beoefend door mannen en vrouwen van alle leeftijden. Mensen die nooit gesport hebben kunnen verantwoord beginnen.