Reserveren

Wat gebeurt er?
We beginnen bij het begin, het gaat om afvalstoffen of slechte Qi die zich vastzet in het lichaam waardoor klachten ontstaan. Oorzaken zijn bijvoorbeeld stress, voeding, spanning, elektro-smog (GSM,TV,WIFI), medicatie, roken en alcohol. Deze afvalstoffen worden verplaatst naar een plek waar het zo min mogelijk schade kan veroorzaken: bindweefsel, spieren en gewrichten. Wanneer deze plekken “vol” zitten ontstaan er (pijn)klachten.

Behandeling
Tijdens de behandeling wordt een speciale Chinese kruidenolie op de huid gebracht. De plaatsen waar de pijn zit worden  zachtjes met een speciale steen “geschraapt”. De schraper  is gemaakt van Chinese Jade of Bian steen (meteoriet). De kruidenolie zorgt voor een optimaal effect en een aangename behandeling zonder pijn. Het schrapen samen met de werking van de Chinese olie zorgt voor ontgifting en het lichaam voert die gifstoffen vervolgens af.

Slechte Qi
Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn, verschijnen tijdens het schrapen plekken die eruit zien als bloeduitstortingen tot schrammen. Deze plekken zijn pijnloos. De bloeduitstortingen vertonen zich niet op de huid maar in de huid. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis. Bij een normale conditie van het lichaam verdwijnen de rode vlekjes volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Lees hier meer of stadia van slechte Qi en het toepassing van Chinese geneeskunde

Eerste keer
De eerste behandeling wordt voorafgegaan met een kort gesprek, waarin de klachtenworden besproken en uitleg wordt gegeven hoe de methode werkt. De behandeling zelf duurt maximaal 30 minuten. Per klacht verschilt het hoe vaak je terug moet komen. Gemiddeld is het aantal behandelingen 3 tot 7 keer.

Doordat men zich vaker laat behandelen, krijgt men steeds minder rode vlekken.  Dit betekent dat het lichaam weer gezond wordt. Na de behandeling krijg je een glas Yin-Yang water om deze vrijgekomen gifstoffen af te voeren.

Resultaten
Met de behandelingen worden opmerkelijke resultaten geboekt. Dit komt doordat guasha tijdens een behandeling inwerkt op huid, bindweefsel, lymfestelsel, meridianen, spieren, bloedvaten en zenuwen. Dit heeft zijn invloed op de hersenen en het immuunsysteem en zo werkt guasha op alle functies, systemen en organen van het lichaam.

Voor wie is guasha geschikt?
Verschillende soorten ziekten en klachten kunnen met guasha worden behandelt. Het helpt goed bij klachten zoals rugpijn, RSI, spijsverteringsstoornissen, nek- en schouderpijn, ischias, stress, burnout, slapeloosheid en nog veel meer. Guasha kan worden toegepast bij meer dan vierhonderd verschillende kwalen. De behandeling werkt heel erg ontspannend. Naast de behandeling voor pijnklachten kan er ook voor worden gekozen om het gezicht en de hoofdhuid te laten behandelen met de jaden steen. De gezichtshuid wordt met speciale ontgiftende Chinese crème ingesmeerd en daarna met 2 stenen tegelijk gemasseerd. Deze behandeling geeft veel rust in het hoofd en zorgt voor een rustiger huid.

Geschiedenis van de Guasha Therapie
Guasha (spreek uit ”gwasja”) is een Chinese therapie welke al enkele duizenden jaren oud is. ”Gua” betekent schrapen en ”sha” betekent stagnerende energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten of ziekten. Deze stagnerende energie is voor de cliënt te voelen als zandkorrels onder de huid als de therapeut met de steen over deze plekken gaat. In China is guasha een volkstherapie. De meeste dorpen op het platteland hebben hun eigen guashatherapeut. Daarnaast beoefenen veel Chinezen guasha bij zichzelf, ook preventief.

Behandelaar
Donny Toebes heeft jarenlange ervaring met Guasha. Tijdens de TCM opleiding in Beijing kwam hij in aanraking met Guasha. Na een studie van 2 jaar, veel behandelingen en goede resultaten is hij gediplomeerd Guasha therapeut.

Informatie
Voor meer informatie en prijzen kun je contact opnemen via Email (info@hanami.nu), bij de sportbar op onze locatie of via telefoon (0543-474224).