Over Hanami

Hanami is een centrale plek in de Achterhoek waar vechtkunsten, vechtsporten, bewegingsleer en persoonlijke groei samenkomen en voor een breed publiek toegankelijk zijn. Het doel is om mensen actief en bewust te laten bewegen: door de training van lichaam en geest wordt de fysieke en mentale gezondheid verbeterd. Naast de reguliere trainingen worden stages, workshops en cursussen gegeven aan groepen, individuen en organisaties. De persoonlijke benadering door kleinere groepen maakt het volgen van de lessen aangenaam en effectief.

Faciliteiten

De trainingsruimten zijn geschikt voor o.a. Fitness, Tai Chi, meditatie, cursussen en workshops. De Dojo/Gym is speciaal geschikt voor trainingen in vechtkunst, vechtsport en weerbaarheid. De Dojo is voorzien van bokszakken en een hygiënische mat. Lees de huisregels voor informatie omtrent gedrag en regels binnen de Dojo/Gym. Tevens beschikken we over kleedkamers, douches en een relaxruimte met infraroodsauna .

SportBar

Centraal is de sportbar. Dit is de plek om te wachten of onder het genot van koffie, thee of sportdrankje in contact te komen met anderen.

De bar is de plek voor:

  • het kopen van eten/drinken
  • informatie
  • reserveren sauna
  • kopen van artikelen zoals karatepak, kickboxing-spullen tegen aantrekkelijke prijzen
  • Gratis WIFI en PIN-betalingen

Kwaliteit

De trainingen worden gegeven door gediplomeerde (rijkserkende) trainers en docenten. Innovatie en kwaliteit zijn belangrijk waarbij de trainers en docenten de kennis en kunde moeten onderhouden. Tevens zijn we aangesloten bij (internationale) organisaties die met strenge richtlijnen en controle de kwaliteit bewaken.

 

Geschiedenis

1976 Karate Dojo Aalten opgericht door René Toebes. Een (budo)instituut voor in Kyokushinkai Karate-do, Kickboxing, Jiu-Jutsi, Tai-Chi en Fitness.
1993 Donny Toebes binnen Karate Dojo Aalten van leerling doorgestroomd naar docent en innovator.
2008 Hanami opgericht door Donny Toebes. Het doel is training in persoonlijke groei, weerbaarheid en workshops.
2009 uitbreiding van activiteiten Hanami met Wushu, Tai Chi Ch’uan en Mindfulness.
2013 samengaan Karate Dojo Aalten en Hanami op één plek in het centrum.
2013 samenvoegen activiteiten coaching en opleidingen van Donny Toebes en Anouchka de Vries onder de naam 123BALANS.
2013 opzet en invoeren landelijke programma “Zelfbewust” voor persoonlijke groei en gezondheid.
2014 start “The Body Factor” voor een gezond lichaam op basis van voeding, gedrag en bewegen