Het HANAMI team is niet alleen actief in Nederland maar ook andere landen. Dit keer waren Anouchka en Donny op uitnodigingen in Berlijn voor 5 dagen workshops taichi en instructeursopleidingen.

Workshop SUN style 73 vorm

SUN style taichi is de jonge vorm van taichi met zachte bewegingen zodat lichaamsenergie en bewegingsvrijheid worden verhoogd. Donny nam een groep professionals aan de hand mee om de basis van de SUN style vorm te leren. Een uitdagende klus voor de deelnemers om van ‘s morgensvroeg tot in de avond intensief te leren, ontdekken, voelen en te onthouden.

Tai Chi for Arthritis; ontdekken van taichi

Tai Chi for Arthritis is de vorm voor mensen met pijn- en/of bewegingsklachten. De bewegingen zijn uitermate veilig en snel te leren. Anouchka nam een groep van medische professionals aan de hand mee om deze taichi form te leren en te begrijpen wat taichi voor lichaam en geest allemaal doet. De belangstelling was zo groot dat er twee groepen zijn gemaakt die ieders 2 dagen hebben ervaren en geleerd wat taichi is.

Taichi en cultuur

Om het nog leuker en leerzamer te maken waren de workshops verdeeld over drie culturele plekken in berlijn. Soms was het heerlijk trainen in een park bij een kasteel en de andere keer was het binnen in een opgebouwde kerk.

Het hoogtepunt was een demo op een mooi plein.

Trainingsweekend Taichi for Memory

Tijdens het weekend van 14 en 15 september was HANAMI de plek waar uit hele wereld mensen taichi kwamen oefenen. Dr. Paul Lam was ingevlogen uit Australië om tijdens de workshop de deelnemers te leren hoe taichi gebruikt kan worden bij mensen met geheugenproblemen of die geheugenproblemen willen vermijden. Dr. Paul Lam is een medisch professional die taichi programma’s heeft ontwikkeld die wereldwijd worden gebruikt.

HANAMI is de plek waar Donny Toebes en Anouchka de Vries al vele jaren de taichi geven en instructeurs voor Europa opleiden. Dr. Paul Lam is een directe leraar en goede vriend van Anouchka en Donny. De donderdag en vrijdag was een besloten training voor Senior Teachers en Master Teachers van HANAMI en uit het verenigd koninkrijk.

Aanbod taichi

Bij HANAMI worden taichi en qigong lessen aangeboden voor alle leeftijden. Taichi heeft veel voordelen bij bewegingsklachten, door de zachte en veilige bewegingen is het uitermate geschikt voor mensen met spier- of gewrichtsklachten. Daarnaast is er ook de klassieke taichi voor iedereen die iets meer uitdaging wil.

Trainingen en workshops

De nieuwe datums van onze workshops hier in Aalten staan reeds op de website. Komend jaar zullen we veel aandacht besteden aan de SUN Style 73 vorm, Tai Chi for Arthritis, Yang Style 40 vorm en Tai Chi for Energy.

Begin oktober start er een nieuwe beginnersgroep taichi (TCA) die geschikt is voor alle leeftijden en veilig is bij spier- of gewrichtsklachten.

Na het bezoek van Dr. Paul Lam zijn we gelijk weer aan de slag gegaan met het nieuwe rooster voor 2019-2020. Deze planning loopt tot april 2020.

Komende periode hebben we Workshops voor Sun 73 Form en Tai Chi for Energy.
Binnenkort publiceren we informatie over het instructeursweekend in Mei 2020 bij HANAMI.

Kijk HIER voor het overzicht van alle workshops.

Page 1 of 221 2 3 22
Logo_footer   
     © 2017 HANAMI

Volg ons: